Enstrüman Modelleri İçin Enstrüman Mikrofon Kaydı
Enstrüman mikrofonu modelleri, sahne performanslarını iyileştirmeye yardımcı cihazlar olarak profesyonel ekipmanlar arasında yer alır. İsterseniz kayıtlarda isterseniz canlı yayınlarda kullanmayı tercih edeceğiniz ses cihazları arasında ön plana çıkar.
Mikrofon modelleri, enstrümanların sesini net şekilde kaydederek temiz ve pürüzsüz olarak kullanmanıza olanak tanır. Enstrüman mikrofonları, çalgı üzerine mandalla tutturarak kullanabileceğiniz aksesuarlar arasındadır. Lastvoice avantajlarıyla uygun fiyata sahip olabileceğiniz Midex enstrüman mikrofonları, performans sırasında sesleri üstün performansla almanıza yardım eder.
Lastvoice fiyat performans enstrüman mikrofonu modellerini kullanarak siz de müzik performansınızı iyileştirebilirsiniz. Uygun fiyata yüksek kaliteli sahne performansları için Midex kalitesinden yararlanabilirsiniz. Şimdi kategorimize göz atarak enstrümanınıza uygun mikrofon modelini satın alabilirsiniz.
Enstrüman Mikrofonu Nedir ve Hangi Durumlarda Kullanılır?
Enstrüman mikrofonu performans sırasında kullanacağınız sesi kayıt cihazına aktaran ekipmandır. Daha detaylı ifade etmek gerekirse enstrüman mikrofonu nedir? Bir tarafı klipsli olan kablolu, diğer ucu kayıt cihazına uzanan sesi net şekilde kaydetmeye yardımcı mikrofon modelidir.
Enstrüman kaydı mikrofonları, Midex VM-101 Kablolu Mandallı Keman Mikrofonu gibi farklı enstrümanlar için üretilmiş cihazlardır. Canlı yayınlarda, konserlerde, stüdyo kayıtlarında kullanılırlar. Enstrüman mikrofonu, kayıt sırasında ya da canlı yayında sesi, net ve yüksek bir kaliteyle alabilmek için tercih edeceğiniz ekipmandır.
Sahne mikrofonu modellerini de enstrümanın ön kısmına konumlandırarak bu alandan ses elde etmek mümkün olabilir. Stüdyo kayıt mikrofonları, özellikle müzik prodüksiyonunda kullanabileceğiniz ekipmanlardır.
Enstrüman Mikrofon Çeşitleri: Dinamik, Kondansatör ve Şerit Modeller
Enstrüman mikrofon çeşitleri arasında yer alan modeller dinamik, kondansatör ve şerit modeller olmak üzere sınıflandırılabilir. Dinamik enstrüman mikrofonu, ekstra ses kartına ihtiyaç duymayan küçük boydaki modellerden oluşur.
Midex CM-30 Kondansatör mikrofon modeli enstrüman üzerine yapıştırmalı şekilde kullanabileceğiniz seçenekler arasındadır. Midex EMX-112 Kablosuz Enstrüman Mikrofonu 6,35 mm alıcı ve verici Wireless özelliğiyle kolay kullanım sağlar. Küçük tasarımı, ses kalitesi ve ergonomik özellikleriyle ön plana çıkar.
Şerit mikrofon modelleri de enstrüman kaydı için kullanılabilen seçenekler arasında yer alır. Bu mikrofon türleri hem vokal sesini hem de enstrüman sesini belli bir akustik alan içinde daha net alabilmek amacıyla kullanılırlar.
Farklı Enstrümanlar İçin Mikrofon Seçimi
Her enstrümanın yapısına uygun olarak farklı mikrofon çeşidi bulunur. Gitar mikrofonu modellerinden biri olan Midex ME-50 Portatif Gitar Mikrofonu gitar manyetiği volüm ayarı bulunan bir seçenektir. Ton kontrolü sağlamaya yardımcıdır.
Davul mikrofonu, sette yer alan farklı parçaların sesini dengeli bir şekilde almayı sağlamak için tercih edilen ses cihazıdır. Enstrüman mikrofonları farklı çalgı türlerine uygun olarak farklı yapılarda üretilir. Üflemeli çalgı mikrofonu da bunlardan bir tanesidir. Enstrümana göre mikrofon seçimi yaparken o çalgının yapısına uygun şekilde üretilmiş modellerden bir tanesini tercih edebilirsiniz.
Canlı Performans İçin Enstrüman Mikrofonları
Canlı performans mikrofonu, vokal için kullanıma uygun farklı seçeneklerden oluşur. Özellikle kardiyoid yapıdaki mikrofonlar vokal performansı için uygun özelliktedir. Sahne mikrofonları arasında yer alan canlı performans enstrüman mikrofonları da klasik kardiyoid yapıda tasarlanabilir. Özel performanslar ve konserler için üretilmiş olan sahne mikrofonları da özel konumlandırma stratejileriyle enstrüman sesi almaya yardım eder.
Akustik mikrofon modelleri, geniş frekans tepkisine sahip olup düşük ve yüksek frekanstaki tonları dengeli bir şekilde almayı sağlar. Yüksek hassasiyete sahip olan akustik mikrofonlar ses farklılıklarını yakalamada oldukça başarılıdır. Detaylı kayıt olanağı vererek tüm tonal zenginliği kayda ya da canlı yayında dinleyiciye yansıtmayı sağlar. Bu mikrofonlar, akustik enstrüman sınıfında yer alan gitar, keman, piyano ve çello gibi enstrümanların ses kayıtları için kullanılır.
Çok sayıda akustik enstrümanın bir arada çalındığı klasik müzik, oda müziği, orkestra gibi canlı performanslarda tercih edilir. Sahne için mikrofonlar, akustik yapısıyla sesin kalitesini daha dolgun ve etkili şekilde yakalamaya yardım ederler.
Stüdyo Kaydında Enstrüman Mikrofonu Kullanımı İçin İpuçları
Stüdyo kaydında enstrüman mikrofonu kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları bulunur. Bunlardan biri, enstrüman mikrofon yerleşimidir. Doğru açıyla konumlandırdığınızda enstrüman sesini net ve herhangi bir cızırtı olmadan almanıza yarar.
Doğru mikrofon yerleşimi, kullanılan cihazın türüne göre değişebilir. Doğru mikrofon ayarı, mikrofonun yapıştırma, mandallı ya da kondansatör olmasına göre değişebilir. Normal vokal enstrümanı şeklinde görünen ama enstrüman önüne konumlandırılarak ses almayı sağlayan mikrofon modelleri de vardır.
Stüdyo enstrüman mikrofonu, birkaç farklı seçeneğe sahip olabilir. Stüdyo ortamında kullanılarak enstrümanların doğal tonlarını, ses kaybı yaşamadan elde etmek için kullanılırlar.
Enstrüman Mikrofonu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Enstrüman mikrofonu seçiminde dikkat etmeniz gerekenler arasında: ses kalitesi önemli bir yere sahiptir. Sesi doğru açıdan alarak pürüzsüz bir şekilde iletebilen mikrofon modellerini tercih ettiğinizden emin olmalısınız. Kondansatör, dinamik, şerit ve özel enstrüman mikrofon modellerini ortama ve enstrüman türüne göre tercih edebilirsiniz.
Dinamik mikrofonlar, davul ve elektro enstrümanlar için kullanabileceğiniz seçenekler arasındadır. Şerit mikrofonlar müzik ve caz türünde icralar için enstrüman mikrofonu olarak kullanabileceğiniz seçeneklerdir. Özel enstrüman mikrofonları, kick davul, piyano ve nefesli çalgılar için tercih edebileceğiniz modeller arasında yer alır.
Mikrofon yönlendiriciliğinde ise gürültüden izolasyon son derece önemlidir. Mikrofonun sese duyarlı kısmını, enstrümanın ses çıkışına yönlendirerek doğru noktadan net ve yüksek ses elde etmeyi sağlarlar.
Enstrüman Mikrofonu Fiyatları
Enstrüman mikrofonu seçenekleri, farklı özelliklerine ve yapılarına göre fiyat skalası değişiklik gösterir. Enstrüman mikrofonları türlerine, modellerine ve özelliklerine göre farklı fiyat seçeneklerine sahiptir. Lastvoice, profesyonel ses ekipmanlarını uygun fiyatlarla satın almanızı sağlar. Uygun enstrüman mikrofonu fiyatları ve modelleri hakkında bilgi almak için şimdi kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Enstrüman Mikrofonu Hakkında Sık Sorulan Sorular
Enstrüman Mikrofon Çeşitleri Nelerdir?
Enstrüman mikrofonu olarak adlandırdığımız bu kategoride her çeşit enstrüman için birden fazla çeşit mevcuttur. Sizlerin seçimine sunan bu mikrofonlar, herhangi bir enstrüman kullanıyorsanız birden fazla ürün portföyü bulunmaktadır. Bu sayede seçim yaparken daha özgür ve iş gereksinimlerinize daha yatkın cihazların seçimi amaçlanmıştır. Ancak, ben bu soru başlığı adı altında çalışma prensiplerine fazla değinmeden yüzeysel bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Öncelikle, telli müzik aletleri için özel üretilen kablolu enstrüman mikrofonu ve kablosuz enstrüman mikrofonları mevcuttur. Bunun yanı sıra, telli çalgılar için standart dinamik el mikrofonları kablolu veya kablosuz enstrüman mikrofonu olarak mevcut olup, fakat genellikle bu enstrümanlar için öpücük mikrofon ve jak kablosu kullanılmaktadır. Diğer yandan, üflemeli müzik aletleri içinde farklı mikrofon seçenekleri mevcuttur. Mesela, yaka mikrofonu gibi enstrümana bağlanabilen özel kasaya sahip modeller ya da oldukça tiz ve pes sesi algılayabilen el tipi mikrofon modelleri gibi. Daha sonra, vurmalı müzik aletleri için boom mikrofon ve hipekardioid gibi özel kapsüllerde donatılmış mikrofonlar bu kategoride yer almaktadır. Sonuç olarak, enstrüman mikrofonu çeşitleri araştırması içindeyseniz, kullanacağınız her türlü alana ve çalışma prensibine uygun birbirinden farklı bolca modelin mevcut olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Ancak, her bir model ve mikrofon kullanımında tam performans alabilmeniz için doğru şekilde kullanmanız büyük bir önem sarf etmeniz gerekmektedir.
Enstrüman Mikrofonu Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Enstrüman mikrofonu satın almadan önce yukarıda de değindiğim üzere uyuma bir hayli fazla dikkat etmeniz gerekmektedir. Ancak, her enstrüman için farklı özellik gereksinimleri de mevcut olduğu için, kesin bir değer aralığı vermeden sadece bakmanız gereken değerlere parmak basacağım. Örneğin, frekans aralığı her bir enstrüman eylem yaptığı aralığa göre değiştiğinden dolayı, farklı değerler bazı enstrümanlar için iyi olabilir ama bazı değerlerde diğer enstrümanlar için iyi olmayabilir. Ancak, enstrümanlar için frekans aralığı oldukça önemli bir yere sahiptir en tiz ve en pes sesi algılayabilmesi için. Daha sonra, empedans, modele göre duyarlılık ve maksimumum desibel gibi modelden modele değişen değerlere de dikkat edilmelidir. Son olarak, tüm enstrüman mikrofonları için kablosuz modellerin UHF bandında olması ve çekim mesafesinin ne kadar çok olduğu sizlere avantaj ve konfor sağlayacaktır. Bunun için, kablosuz herhangi bir enstrüman mikrofonunda arayacağını ilk şey çekim mesafesi olmalıdır.
Enstrüman Mikrofonu Fiyatları İçin Ödeme Yöntemleri ve Kargo Süresi Nedir?
Enstrüman mikrofonu araştıran insanlar için önemli olan bir diğer hususa uygun ödeme seçenekleri diyebiliriz. Baktığınız zaman birbiriyle benzer hatta neredeyse aynı fiyatlarla karşılaşacağınız bu kategoride, satın alırken sizlere sağlanan fırsatlar oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bunun için, sitemizde 6 ay vade farksız ve 12 aya kadar varan taksit imkanları bulunmaktadır. Buna ek olarak, peşin alışverişe özel indirim üzerine indirim sizleri beklemektedir. Tüm makaleye son olarak, çalışma saatleri içerisinde aynı gün kargolama ve ücretsiz kargo imkanlarını diz değerli müşterilerimize sunmaktayıdzdır.