×
Ürünler Sepete Eklendi
  • Vade Farksız "3-5 TAKSİT" Fırsatı! 1 İş Günü İçerisinde KARGO

Tüm Ürünlerde Geçerli Sepette Ek %10 İndirimi kaçırma !

Hangi Tür Ukulele Modelinden Başlamalıyım?

Başlangıç İçin Ukulele

Günümüzde oldukça popüler olan ukulele adında ki enstrüman için sıkça karşımıza soru çıkmaktadır. Birçok kişinin merak ve tecrübe etmek istediği bu muhteşem ürünler kendi içerisinde çeşitlenmektedir. Çeşitlenince ses ve yapı özellikleri farklılaşmaktadır. Tabi ilk bakışta minik bir gitarı andıran bu muhteşem ürünler ayrı sınıfta değerlendirilmeyi sonuna dek hak etmektedir. Çünkü ürettiği sesler ve oldukça özel yapı özellikleri göz önüne alındığında tüm ukulele modelleri ayrı bir şekilde ele alınabilir. Gitara kıyasla en büyük farklı dört adet teli bulunması ve oldukça küçük yapılarıdır. Türlerine geçmeden önce sizlere ukulele modelleri hakkında genel bilgiler vermek istiyorum. Böylece ihtiyaç duyulan temel bilgilere sahip olabilir amaçlarınıza uygun türü kolayca seçebilirsiniz.

Ukulele modelleri gövde, sap, teller, burgulardan oluşmaktadır. Tüm bu ifadeleri gitarlar içinde işitmiş olabilirsiniz. Hatta o minik gövdesi üzerinde ses deliği, sapı üzerinde ise fret adı verilen perdeleri dahi bulunur. Böylesi küçük enstrümanlar için tüm bu kısımların değerlendirilmesi oldukça şaşırtıcı olsa da gerçekten elde edilen ses ve tını özellikleri göz önüne alındığında kesinlikle ilgiyi hak etmektedir.

Ukulele adında kabul ettiğimiz Hawai dilinde ismi ''zıplayan pire'' olan bu muhteşem ürünün geçmişine de yakından bakalım. 19. Yüzyılda Portekizli göçmenler tarafından geliştirilen ve günümüz biçimini alan enstrüman günümüzde kıtasal boyutta tanınan müzik aletlerinden biri haline dönüşmüştür. Ses bakımından oldukça ince ve kısa tınılara sahip olan bu eşsiz enstrümanın yaygın bir biçimde değerlendirilen soprano, konser, tenör ve bariton modelleri bulunmaktadır.

Soprano Ukuelle temel tür olarak kabul edilir. Yani ukulele denildiğinde akla ilk olarak gelen soprano ukulele modelleridir. Oldukça minik yapıya sahip olan buy muhteşem enstrüman türümüz 33 cm tel uzunluğunun yanı sıra sadece 53 cm toplam uzunluğa sahiptir. Ayrıca tellerin bu kadar kısa ve gövdenin bu kadar küçük olmasından dolayı oldukça ince ve kısa seslere gebedir. Bu sayede ukulele müzik aletleri zıplayan pire anlamına gelen isme sahip olmuştur. Oldukça özgün ses ve yapı özellikleri sayesinde günümüzde birçok markanın üretiminde yer almaktadır. Ayrıca ukulele türleri arasında en çok tercih edilen ve türünün özelliklerini en iyi üzerinde taşıyan aile üyesi soprano ukulele modelleridir. Fakat oldukça küçük yapısı ve tellerinden dolayı çok ince tınılara sahip ve icrası ebatından dolayı oldukça güçtür. Bu yüzden birçok kişi soprano modelden başlamanın hem ses tonunuz açısından hem de kullanım açısından zor olduğunu ifade etmektedir. Tabi telli enstrümanlar hakkında az da olsa bir tecrübeniz var ise eğer değerlendirmeniz gereken bir enstrüman türüdür. Başlangıç düzeyi için oldukça başarılı bir enstrüman olduğunu ifade ederken mutlaka tecrübe etmenizi sizlere tavsiye ederiz.

Concert Ukulele diğer bir adıyla konser ukulele modelleri ailenin ortanca üyesi olarak kabul edilir. 38 cm tel uzunluğu bulunan bu muhteşem enstrümanın 58 cm toplam uzunluğu bunulur. Soprano modele göre daha kullanışlı sapa ve ses tınısına sahiptir. Concert ukulele modeli her tür ses tonu için daha az riskli olması ve sap kısmının daha kullanışlı olmasından dolayı oldukça geniş kitleler tarafından kullanılmaktadır. Birçok sahne ve müzik türünde oldukça verimli bir biçimde değerlendirilen müzik aletlerinden biridir. Tenör ve bariton modele göre daha ince tınıya sahip olan bu muhteşem ürünü başlangıç düzeyi için gönül rahatlığı ile icra edebilirsiniz.

Tenor Ukulele ailenin yaygın biçimde değerlendirilen üç üyesinden en büyük olanıdır. 43 cm tel uzunluğu bulunan tenör modelin toplam uzunluğu ise 76 cm olarak kabul edilir. Oldukça tok bir sese sahip olan tenör modeller yapı ölçüleri sayesinde gitar modelleri ile çok karıştırılır. Hatta küçük çocuk gitar modellerinin de ebatlarının küçük olması tenör modeller için bu durumu daha da kolay hale getirmektedir. Fakat gerek tel sayısı gerek tını özellikleri göz önüne alındığında tenör ukulele modellerini de gerek başlangıç düzeyi gerekse de birçok müzik türünde gönül rahatlığı ile kullanıp icra edebilirsiniz.

 

Ukulele Seçiminde Tavsiyeler

 

  • Düzenli bir şekilde pratik yapmak,
  • Doğru pozisyon ve açıda enstrümanı kullanmak,
  • Nota, akor ve benzeri unsurlara önem vermeli,
  • Enstrüman türünüze hâkim olmalı yani iyi tanımalıyız,
  • İmkân var ise profesyonel yardım almalı,
  • Ukulele standı kullanın,
  • Ukulele soft case veya ukulele kılıfı kullanın,

 

Yukarıda yer alan her bir madde sizlerin bu serüvende verimli bir biçimde yol almanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca enstrümanlarınızı uzun vadede değerlendirebilmek için ihtiyaç duyacağınız ek ürünleri ifade etmeye çalıştım, mutlaka bu ürünleri değerlendiriniz. Son olarak mutlaka amaçlarınız, kullanım düzeyiniz ve kullanım alanlarınızı göz önünde bulundurarak model tercihinde bulunmalısınız. Güvenilir tedarik kanallarına başvurmanızı ve mutlaka bütçenize uygun ürünleri satın almanızı sizlere tavsiye ederim.

12.05.2024

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!

Müziğin büyüsüne Lastvoice ile kapılan herkesi burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

ÜCRETSİZ KARGO

ÜCRETSİZ KARGO

750 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz

GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

256 Bit SSL Güvenlik Sertifikası İle %100 Güvenli Alışveriş

İADE GARANTİSİ

İADE GARANTİSİ

Tüm Ürünlerde 14 Gün İade / Değişim Garantisi

BİRDEN FAZLA ÖDEME SEÇENEĞİ

BİRDEN FAZLA ÖDEME SEÇENEĞİ

Kredi Kartı ve Havale ile Ödeme Seçenekleri

Anasayfa
Whatsapp
Telefon
Giriş Yap
Sepet
Sepet (

0

)
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.
Eğer bir ürün satın almak istiyorsanız almak istediğiniz ürünün sayfasına gidiniz.
Alışveriş Yap