Stoğu Tükenmiş Ürün
52.369,00 TL 40.910,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
49.613,00 TL 38.860,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
13.140,00 TL 10.230,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
6.657,00 TL 5.900,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
8.952,00 TL 7.135,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
1.665,00 TL 1.290,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
254,00 TL 170,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
13.485,00 TL 10.453,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
20.670,00 TL 16.020,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
20.659,00 TL 16.015,00 TL

Ses Sistemi Nasıl Kurulur?

Ses sistemleri, profesyonel stüdyo kayıtlarında ve performanslarda kullanılmak üzere üretilmiş ekipmanlardır. Profesyonel ses ekipmanları içinde, mikrofonlar, ses sistemleri, ses kartları, hoparlörler yer alır. Profesyonel ses stüdyosu kurarken tercih edeceğiniz ekipmanların fiyat performans ürünü olmasına dikkat etmelisiniz. Ses kalitesi yüksek kayıtlar için satın alacağınız ekipmana yönelik piyasa araştırması yapmalısınız. 

Bir Ses Sistemi Nasıl Kurulur ve Ayarlanır?

Ses sistemi kurulum adımları, sahip olduğunuz set içinde yer alan ekipmanlara göre değişir. Kurulumunu yapacağınız stüdyo küçük bir ev stüdyosu ise kullanacağınız ekipmanlar daha az sayıda olur. Ekonomik ve ses kalitesi yüksek sonuçlar elde etmek için profesyonel ses kayıt cihazlarını tercih edebilirsiniz. Kurulum adımları öncelikle kutuların düzgün bir şekilde açılmasıyla başlar. 

Mikrofonu yerleştirmek için önce standı kurmanız gerekir. Masa standı ya da ayakta mikrofon standı için önce yerinizi belirlemelisiniz. Arından kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında mikrofon ve stand bağlantısını tamamlayabilirsiniz. Shock mount’u kullanarak mikrofonu, stand üzerindeki yuvasına oturtabilirsiniz. Dilerseniz ses patlamasını önlemek amacıyla mikrofon süngeri ya da stand üzerine kuracağınız pop filter kullanabilirsiniz. 

Kurulumunu yaptığınız mikrofonun ses kaydı alabilmek için bir de ses kartına ihtiyacı vardır. Doğrudan kulaklık bağlayarak kullanabileceğiniz ses kartlarıyla cihazı monitör gibi kullanabilirsiniz. Ses kartını ve bilgisayara USB ile bağlayabilirsiniz. Mikrofonunuzu ses kartına XLR kablo ile bağlayabilirsiniz. Mikrofonunuzu ses sistemine bağlayabilmeniz için jak kablosu kullanabilirsiniz. Sistemin özelliklerine göre kablonun modeli değişiklik gösterir. 

Basit bir ev stüdyo sistemi kurmak için bu cihazlar size yeterli olabilir. Youtube video içerik üreticileri, ses sanatçıları, podcaster’ler, Instagram fenomenleri, radyocular bu sistemleri kullanarak kayıtlarını oluşturabilirler. Kaliteli ses stüdyosu kurmak için ihtiyacınız olan şey, sesi temiz bir şekilde kaydedebileceğiniz cihazlardır. 

Lastvoice güvencesiyle mini ev stüdyonuzu kurmak için hazır stüdyo sistemlerini bir paket içinde sipariş verebilirsiniz. 

Ses Sisteminde Neler Bulunur, Ne İşe Yararlar?

Ses sistemi kurarken bulunduğunuz mekanın akustiğini göz önünde bulundurmalısınız. Kapalı ve açık alana, hava durumuna, ortamın ısısına göre doğru ekipman tercihi yaptığınızdan emin olmalısınız. Bütün bu özelliklere dikkat ederek temin edeceğiniz stüdyo ekipmanları arasında şunlar yer alır:  

1.Mikrofonlar: Mikrofonlar, kardiyoid, yarı kardiyoid ve kondenser olmak üzere farklı teknik özelliklere sahip ses cihazlarıdır. Kablolu ve kablosuz mikrofon seçeneklerini kullanırken ses bandı nedeniyle yaşanabilecek cızırtıları ortadan kaldırmak önemlidir. Kablolu mikrofon alırken kullanacağınız ortamın büyüklüğünü hesaba katmalısınız. Diğer önemli bir faktör ise mikrofonun markası ve kalitesidir. Lastvoice, Midex, Hepa Merz marka mikrofonları profesyonel stüdyo ekipmanları olarak tercih edebilirsiniz. 

2.Mikrofon Standları: Mikrofon standları masa mikrofonları ya da el mikrofonları için kullanabileceğiniz askıları ifade eder. Mikrofonları sabitleyerek kullanabileceğiniz profesyonel stüdyo ekipmanları arasındadır. 

3.Shock Mount: Mikrofonu standa oturtmanızı sağlayan yuvanın adıdır. Mikrofonunuzun modeline uygun shock mount aldığınızdan emin olmalısınız. Bir stüdyo seti aldığınız zaman büyük ihtimalle stand, shock mount ile birlikte elinize ulaşır. Mikrofonunuzu tek başına alıyorsanız stand ve shock mount seçimini doğru yaptığınızdan emin olmalısınız. Mikrofonun modeline uyumlu bir shock mount seçerseniz mikrofonu standa kusursuz şekilde oturtabilirsiniz. 

4.Pop Filter: Standa monte ederek mikrofonun önüne doğru konumlandırdığınız bir tür perdedir. Pop filter, ağızdan çıkan sesin mikrofonda patlamaya sebep olmaması için koruyucu ekipmanının adıdır. 

5.Ses Kartı: Bilgisayara sesi aktarmak için kullanabileceğiz cihazdır. Lastvoice ses kartı modelleriyle profesyonel stüdyonuzu kurabilirsiniz. 

6.Hoparlörler: Konserler, online konserler, cami ses sistemleri, mağaza amfi ses sistemleri, kabin hoparlörü, bluetooth hoparlör gibi seçeneklere sahiptir. Kapalı ve açık alanlarda kullanılmak üzere farklı hoparlör seçeneklerini tercih edebilirsiniz. 

7.Mikxerler: Deck ve Power mikser olmak üzere ikiye ayrılır. Deck mikserler aktif kabin hoparlörler ile çalışır. Sadece sesleri karıştırmaya yarar. Power mikserler, birçok sesi tek çıkışla birleştiren ekipmanın adıdır. 

8.Amfiler: Ses kalitesini artırmak ve daha uzak mesafeye taşımak için kullanılan ekipmandır. 

Profesyonel Ses Yönetimi İçin Hangi Mikserleri Kullanmalısınız?

Profesyonel ses yönetimi için tercih edebileceğiniz mikserler genellikle amfili olarak bilinen diğer adıyla power mikserlerdir. Bunun dışında deck mikserler profesyonel ses sistemi için tercih edebileceğiniz ekipmanlar arasındadır. 

Yüksek kaliteli ses ekipmanları seçimi için hoparlörün özelliklerine dikkat etmelisiniz. Hoparlör pasif özellikte ise amfisiz deck mikser kullanmayı tercih edebilirsiniz. Aktif hoparlör kullanacaksanız sesi yükseltmek için power mikser modellerinden birini kullanabilirsiniz. Bu alanda kalitesiyle farkını ortaya koyan markalardan bir tanesi Midex’tir. Ses mikseri alırken Hepa Merz, Lastvoice, Maxword ve Quenlite gibi sektöründe öncü müzik sistemi markalarını tercih edebilirsiniz. 

Doğru Ses Kalitesini Elde Etmek İçin Nasıl Seçim Yapılır?

Doğru ses kalitesini elde etmek için öncelikle birbiriyle uyumlu ekipmanları bir araya getirmelisiniz. Mikrofon seçiminden ses kartına, amfiden bağlantı kablolarına ve kullanılan ses sisteminin kalitesine önem vermelisiniz. 

Düzgün bir ses elde etmek için öncelikle doğru bağlantıları kurulmuş ses ekipmanlarına sahip olmalısınız. Canlı performanslarda farklı stüdyo performanslarında farklı sistemlere ihtiyaç vardır. Bu noktada ortam sesi düzenlemesi konusunda uzmanlar devreye girer. 

Stüdyo düzenlemesinde açık hava ve canlı performanslar için dinamik mikrofonlar, amfili hoparlörler, 3,5 mm jak kablosu, XLR bağlantı kablosu gibi ses donanımlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Stüdyoda ses kaydı almak için cihazların elektrik gücünden bağlantı ekipmanlarına kadar her detayı düşünmeniz gerekir. 

Yüksek kaliteli ses ekipmanları seçimi yaparken sesin hangi ortamda kullanılacağına dikkat etmelisiniz. Kayıt için kullanacağınız mikrofondan, amfiye, ortamın iyi yalıtılmış olmasına kadar her detayı ince ayrıntıyı hesaplamalısınız. 

Mikrofon Modelleri ve Doğru Mikrofon Seçimi

Stüdyo mikrofonları ve sahne mikrofonları ayrımında genellikle dinamik ve kondenser mikrofonlar ön plandadır. İkisinin de ses kalitesi çok iyidir, kullanım yerlerine göre farklı performanslar sergilerler. Profesyonel ses sistemleriyle kullanmak üzere kondenser mikrofonları tercih edebilirsiniz. 

Alt ve üst seslere karşı son derece duyarlı olan kondenser mikrofon modelleri, sesleri çok temiz bir şekilde alır. Mıknatıssız oldukları için boyutları küçüktür,  bu özellikleriyle konumlandırmaları daha kolay olabilir. 

Sahne performansı için dinamik mikrofonlar ve kondenser mikrofonlar tercih edilir. Dinamik mikrofonlar kullanım alanının geniş olması ile ön plana çıkar. Dinamik mikrofonlarda sesi yakalamak için elektromanyetik indüksiyon sistemi bulunur. Sahne performanslarında sesi daha iyi yakalayabilme potansiyeline sahiptir. 

Mikrofon seçeneklerin inceleyerek yapacağınız çalışmaya yönelik doğru kaliteyi bulmak için şimdi ürün yelpazemize göz atabilirsiniz. Midex, Rennes, Lastvoice, Hepa Merz gibi müzik sektöründe öncü markaları tercih ederek evinizde mini stüdyonuzu kurmaya başlayabilirsiniz. 

Kablosuz Ses Sistemi

Kablosuz ses sistemi dünyada kendine yer bulan cihazlar arasındadır. Bluetooth ev sinema sistemi, kablosuz 5 1 ses sistemi ürünlerinde kullanıcılar büyük keyif almaktadırlar. Özellikle taşınabilir ses sistemlerinde, kablosuz mikrofonlarda ve ev ses sistemlerinde bol opsiyon çeşitleri sunarak sizlere geniş ürün ağı sunmaktadır. Kablosuz 2+1 ubs sd bluetoothlu extra ses sistemi, taşınabilir bluetooth hoparlör sizlere nerede olursa olsun, uğraşmadan sizlerin keyfili vakit geçirmesini sağlamaktadır. Evde, ofis de, pikniğe giderken hiç zorlamadan alıp gidebileceğiniz ürünler sizlere kolaylıklar sağlamaktadır. Ayırca hem kablosuz ses sistemi olsun hemde taşınabilir ses sistemi olsun şarjlı kullanımları ile de olağanüstü özellikler barındırmaktadır. Sizleri kablo derdinden kurtaran bu sistemler nerede olursa olsun sizi farklı kılmaktadır.

Ses Sistemi Fiyatları

Ses sistemlerinin öneminden yukarıda kısaca bahsetmeye çalıştık. Teknik özellikleri, kullanımları, kapasiteleri, nerede ve hangi mekanda kullanacağı önemli noktalar olmasından da bahsettik. Bu noktada ise ses sistemi fiyatları müzik sistemi ile bol seçenekleri sunmaya çalışacağız. Genel olarak kullanıcılar en uygun ses sistemini, uygun fiyata almaya çalışmaktadırlar. Tabi burada ucuz ses sistemi alacağım diye alacağınız sistem uzun ömürlü olmaya bilir ve sizlere verim sağlamaya bilir. Sizlerinde bildiği gibi 5+1 ses sistemi, 2+1 ses sistemi fiyatları ve en iyi ses sistemi cihazlarını almak için markalara odaklanmanız da fayda vardır. İlk olarak marka daha sonra da teknik özellik ve kapasiteleri yüksek olması yüzde yüz verim almanız için olağanüstü olacaktır.