Stoğu Tükenmiş Ürün
308,00 TL 235,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
1.574,00 TL 1.215,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
453,00 TL 335,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
695,00 TL 560,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
509,00 TL 390,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
394,00 TL 310,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
399,00 TL 305,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
399,00 TL 305,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
4.690,00 TL 3.645,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
916,00 TL 690,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
1.156,00 TL 920,00 TL
Stoğu Tükenmiş Ürün
2.320,00 TL 1.800,00 TL

Temel Stüdyo Ekipmanları

Temel stüdyo ekipmanları, sesi kaydetmek ve düzenlemek için kullanılan cihazların bütünüdür. Stüdyo içinde, kayıtlarınızı oluşturup yeniden dinlemenize ve düzenlemenize yardımcı olurlar. Cihazlarınızı etkili bir şekilde kullanmak ve ses kayıtlarınızı sorunsuzca oluşturmak için doğru ekipman seçtiğinizden emin olmalısınız. Stüdyoda kullanacağınız ekipmanların markası ve teknik özellikleri, ses kalitesini önemli ölçüde etkiler. 

Mini ev stüdyosu kurarken doğru ses ekipmanlarını ve yalıtım malzemelerini güvenilir bir adresten temin etmelisiniz. Yalıtım malzemeleri aracılığıyla ortam düzenlemesini yaptıktan sonra kullanacağınız ekipmanları stüdyonuzda konumlandırarak ses kayıtlarınızı almaya başlayabilirsiniz. Canlı yayınlarınızı, video içeriklerinizi hazırlayabilir, profesyonel ses çalışmalarınızı kaydederek solo albümler oluşturabilirsiniz. Stüdyonuzda oluşturacağınız kayıtlar ve yapacağınız çalışmalar için doğru cihazları seçtiğinizden emin olmalısınız. 

Temel stüdyo ekipmanları arasında mikrofon, diğer bütün ekipmanlardan çok daha önemli bir yere sahiptir. Bunun dışında kayıt alacağınız bir bilgisayar, ses kartı, çalacağınız enstrüman, cihazları çalıştırmak için güç kaynağı stüdyonuzun demirbaşları arasında bulunur. Mikrofon standı, pop filter gibi yardımcı elemanlar sayesinde mikrofonunuzu daha etkili kullanabilirsiniz. 

Stüdyonuzu sıfırdan oluşturuyorsanız ve bu konuda pek bilginiz yoksa ekipman seçiminde acele etmemelisiniz. Yeni başlarken temel stüdyo ekipmanları için daha çok fiyat performans ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bunun için de yine piyasada kalitesiyle ön plana çıkan markaları tercih etmelisiniz. Ses kayıtları oluşturmak, kendi yayınlarınızı hazırlamak istiyorsanız bu alanda küçük bir piyasa araştırmayı yapmalısınız. Ses kalitesini doğru almanızı sağlayacak kaliteye sahip ekipman incelemeleri, bu noktada işinizi kolaylaştırabilir. 

Mini stüdyonuzda kullanmak üzere mikrofon satın alacaksanız çok profesyonel ya da vokal mikrofonu kategorisindeki modelleri tercih etmeyebilirsiniz. Stüdyo ekipmanlarınızı temin ettikten sonra hızlıca mekan akustiği düzenlemesine geçebilirsiniz. Yalnızca ses çalışmaları yapmak üzere tasarladığınız bir stüdyo oluşturduğunuzdan emin olmalısınız. Stüdyo içinde işinize yaramayacak ekstra kalabalık eden her şeyden kurtulmalısınız. Aldığınız stüdyo ekipmanları fiyat performans ürünleri de olsa onları uzun yıllar kullanabilmek için her türlü riskten uzak tutmalısınız. Stüdyonuzda korunaklı bir ortam oluşturarak burada sadece özel ses ekipmanlarınızı uzun yıllar kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Bir Stüdyo Kurmak İçin Hangi Ekipmanlara İhtiyacım Var?

Temel stüdyo ekipmanları ve aksesuarları arasında, sesi elde etmek, kalitesini artırmak, kaydetmek ve dinlemek için gerekli cihazlar vardır. Bu cihazlar ve aksesuarlar arasında: 

  • Mikrofon

  • Ses Kartı

  • Mikser

  • Bilgisayar

  • XLR Kablo 

  • Referans monitör

  • Kulaklık

  • Mikrofon standı

  • Shock Mount

  • Pop Filter 

  • Ses Yalıtım Paneli

  • Stüdyo Mikseri yer alır.

Ses kalitesini büyük oranda etkileyen temel stüdyo ekipmanları arasında mikrofon ilk sıradadır. Satın alırken mikrofonun teknik özelliklerine dikkat etmelisiniz. Ekstra besleyiciye ihtiyaç duyuyorsa bunu da mikrofonla birlikte temin etmeniz gerekir. Stüdyo kurarken mikrofonu bağlayarak ses elde edebilmenizi sağlayan ses kartını, bilgisayarı ya da stüdyo ekipmanını bir arada satın almalısınız. 

Kayıt sonrası keyifli bir dinleme yapabilmek için stüdyonuzda hoparlöre de ihtiyacınız vardır. Referans monitör olarak adlandırılan özel hoparlör modelleri, sesi en kaliteli şekilde almanıza yardımcıdır. 10-20 metrekare gibi küçük alanlar için tercih edeceğiniz referans monitörü, 3-4 inç olabilir. Daha büyük ses stüdyolarında kullanılan referans monitörlerinde 5 inç ve daha yukarısını kullanabilirsiniz. 

Mikrofon ve referans monitör dışında stüdyonuzda kullanacağınız bir diğer ekipman ses kartıdır. Stüdyoda kullanacağınız ses kartı elektronik cihazların içinde bulunandan farklıdır. Adı ses kartı olmasına rağmen diğer stüdyo ekipmanları gibi bir çeşit elektronik cihazdır. Ses kartı, bir çeşit profesyonel stüdyo ekipmanıdır. Bu ekipman yardımıyla mikrofonun +48 volt phantom power ihtiyacını karşılayabilir. Bilgisayar ve mobil cihazlarla uyumlu çalışabilir. Üzerinde yer alan volüm potlar yardımıyla sesin şiddetini ayarlamanıza yardım eder. USB ses kartı modellerini de kullanabilirsiniz. Küçük bir donanımdır. Bilgisayarla mikrofonun bağlantısını yapmanızı sağlar. Ses alırken mikrofondan gelen analog sinyalleri bağlı olduğu cihazın frekansına uyumlu hale getirir. 

Ses yalıtım paneli, stüdyoda doğru akustiği elde etmek için olmazsa olmaz parçalardan biridir. Yalıtım panelini mikrofonun arkasına kurarak hafif eğimli bir açıyla kullanabilirsiniz. En fazla 130 derecelik bir eğimle kullanırsanız panele zarar vermeden kaliteli sesi elde edebilirsiniz. Metal ve sünger yapıdaki ses yalıtım panelini etkili bir şekilde kullanmak için çok fazla germemeye çalışmalısınız. Aksi takdirde yırtılarak zarar görebilir. 

Ses mikseri, aynı anda birçok kanaldan ses almak ve bu sesleri uyumlu bir şekilde karıştırarak çıkış elde etmek için kullanabileceğiniz ekipmandır. Temel stüdyo ekipmanları arasında mikser yer alsa da ses kartının yerine geçemez. Ses kartı kayıt sırasında sesleri tek tek ve temiz bir şekilde almanıza yardım eder. Mikser, aynı anda birçok sesi alıp bunları aldığı şekilde karıştırarak ortama aktarır. Doğrudan mikser üzerinden aldığınız sesleri ayrı kanallar şeklinde bilgisayara aktaramazsınız. Profesyonel stüdyolarda çoklu kayıtlar almak ya da çoklu sesleri birleştirmek için mikser kullanabilirsiniz. 

Bilgisayar, ses kaydı ve düzenleme işlemlerini yapmak için kullanacağınız kilit elemanlardan bir diğeridir. Ev stüdyosu kurarken günlük kullandığınız bilgisayarınızı tercih edebilirsiniz. İlerleyen dönemde dosya sayınızın arttığını fark ederseniz bu durumda hafızası daha yüksek olan bir bilgisayar almayı düşünebilirsiniz. Bunun için stüdyoda tercih edilen bilgisayarlar hakkında piyasa araştırması yapabilirsiniz. 

En İyi Ses Kalitesini Elde Etmek İçin Nasıl Seçim Yapılır?

Stüdyo ses kalitesi için en iyi ekipmanlar, yalıtımlı bir ortamda size üstün performans sağlayacak özelliklere sahiptir. Stüdyo kurarken ses yalıtımına dikkat ederseniz kayıt sırasında daha temiz bir ses elde edebilirsiniz. Bunun için gerekli ekipmanları temin etmelisiniz. Sesi doğru şekilde almak için mutlaka bir ses kartı edinmelisiniz. 

Hem enstrümanın hem de vokal sesinin daha doğru şekilde kaydedilmesi için mikrofonunuz için bir pop filter almayı da ihmal etmemelisiniz. İyi bir ses ve yalıtım için mikrofonu kesinlikle sabitlemelisiniz. Bunun için masa standı ya da akrobat mikrofon standı tercih etmelisiniz. Mikrofonun kolay sarsılmayacak bir konumda bulunması, ses kaydı sırasında sağlıklı bir çalışma yapmanıza yardım eder. Yalıtım paneli, stand, shock mount kullanarak ses kalitesini artırabilirsiniz. 

Piyasada çok sayıda mikrofon, hoparlör, ses kartı gibi stüdyo ekipmanı bulabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, ekipmanların teknik özellikleri ve markalarıdır. Hazır stüdyo paketi olarak satılan Lastvoice güvencesini taşıyan ürünleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Hepa Merz, Lastvoice, Midex, Maxword gibi kaliteli markaların ürünlerini tercih ederek istediğiniz ses kalitesini elde edebilirsiniz. 

Mikrofonlar ve Aksesuarları 

Stüdyo ekipmanları arasında yer alan mikrofonlar, teknik özelliklerine göre farklı modellere sahiptir. Stüdyo mikrofonları ve aksesuarları arasında: kondenser mikrofon, shock mount, mikrofon standı, pop filter, mikrofon süngeri yer alır. 

Kondenser mikrofonlar, genellikle profesyonel sahne performanslarında ve vokal seslerini almada iyi bir kaliteye sahiptir. Kardiyoid ve yarı kardiyoid özelliğe sahip modelleri bulunur. Sesi doğrudan önden ve son derece temiz bir şekilde alırlar. Temel stüdyo ekipmanları arasında da rahatlıkla tercih edebileceğiniz mikrofon türlerinden biridir. 

Mikrofonu standa bağlamanızı sağlayacak shock mount, ekipmanı daha etkili kullanmanıza yardım eder. Masa mikrofonu ya da tripot bağlantısı kurmanız için tasarlanmıştır. Mikrofonu yuva içinde döndürerek kolayca oturttuktan sonra kablo bağlantılarını da yaparak kayıt için hazır hale getirebilirsiniz. 

Pop Filter, ses yalıtımını iyileştirmek ve konuşurken oluşabilecek patlamaları engellemek için tercih edebileceğiniz yardımcı ekipmandır. Ses yalıtımında önemli bir katkı sağlar. Aksesuarı mikrofon standına sabitleyerek mikrofonun önüne konumlandırıp kullanabilirsiniz. Bu sayede ses mikrofona giderken oluşacak patlamaları önleyebilirsiniz. 

Ses patlamalarını önlemek ve mikrofonu dış etkenlerden korumak amacıyla tercih edebileceğiniz bir diğer aksesuar ise süngerdir. Mikrofon süngeri, konuşurken daha kaliteli ses elde etmenize yardım eder. Mikrofon kafasını tozlanmaktan korumaya da yardımcıdır. 

Akustik İyileştirme, Kablo Yönetimi ve Diğer Gereksinimler

Temel stüdyo ekipmanları arasında akustik yalıtım ve iyileştirme çözümleri de önemli bir kısımdır. Akustik iyileştirmeyi sağlayan temel faktörler, sesin temizliğini destekleyen ekipmanları doğru konumlandırmaktan geçer. Doğru ses sistemlerini satın aldıktan sonra iyi bir ses yalıtımı yaparak kaliteli sesi elde edebilirsiniz. 

Sesin kalitesini artırmaya yardımcı olan ekipmanları temin ettiğinizde istediğiniz gibi temiz bir kayıt alabilirsiniz. Mikrofonun etrafına konumlandırabileceğiniz ses yalıtım ekipmanı yardımıyla sesi çok daha doğrudan kaydedebilirsiniz. Yalıtım malzemeleri, ortam sesini gürültüden temizleyerek, daha yüksek kalitede kaydetmeye yardım eder. Pop filter de sadece sesin patlamasına engel olmaz. Bu özelliği sayesinde sesin belli bir tonda ve düzgün şekilde kaydedilmesine katkı sağlar. 

Kablolama yöntemleri de stüdyo içinde efektif sonuçlar elde etmenize yardım eder. Burada doğru kablo yöntemini tercih etmek önemlidir. Kondenser mikrofonlar için iki tane kabloya ihtiyacınız olur. Bunlardan bir tanesi iki ucu da XLR kablo, diğeri ise bir ucu XLR diğeri 3,5 mm jak girişidir. XLR kablo yardımıyla mikrofonunuzu ses kartına bağlayabilirsiniz. Bir ucu XLR diğer 3,5 mm jak girişi olan kablo yardımıyla bilgisayar ve ses kartı bağlantısını yapabilirsiniz. 

Ses yalıtımında en önemli etkenlerden bir diğeri ise seçtiğiniz bütün cihazların doğru kalitede olmasıdır. Ses yalıtım sistemlerinde tercih edebileceğiniz güvenilir markalar Lastvoice, Midex gibi sektöründe güvenilirliğini kanıtlamış seçenekler yer alır. 

Ses Kartı ve Mixer Ne İşe Yarar?

Ses kartı ve mikser bir stüdyoda olması gereken en temel cihazlar arasındadır. Stüdyo ses kaydı için ses kartı ve mikser kullanımı farklı işlevlere sahiptir. Tek başınıza, solo performans sergileyecekseniz, vokal ve enstrüman performansı için ses kartı yeterli olur. Birden çok sesi aynı anda kaydetmek isterseniz, bu durumda çok sayıda girişi bulunan ses mikseri kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Temel stüdyo kurarken en başta sadece ses kartı alarak çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz. Ses kaydı yaparken çok sayıda enstrüman kullanmak isterseniz daha profesyonel stüdyo kurulumları için ses mikserini de temin edebilirsiniz. Bu alanda sektörde öne çıkan markalar arasında Midex ve Lastvoice yer alır. Sektörün güvenilir müzik ekipmanlarını Lastvoice imzasıyla almak temel stüdyo ekipmanları için şimdi buraya tıklayabilirsiniz. 

Stüdyo ekipmanları ödeme yöntemleri nelerdir?

Stüdyo ekipmanları 3d güvenlikli kredi kartı ödeme yöntemi sayesinde oldukça basit bir şekilde ödenebilir ayrıca mevcut tutarları belirlenen banka hesaplarına havale veya eft şeklinde de ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Stüdyo ekipmanları kargo süresi nedir?

Stüdyo ekipmanları sipariş verildiği andan itibaren normal şartlar altında 1 iş günü içerisinde özenle paketlenip kargoya verilmekte ve devamında yer alan 2 iş günü içerisinde de sizlere ulaştırılmaktadır. Mutlaka mevcut yoğunluk ve mesafe gibi unsurlar bu süreler etki edebilmektedir.